KOOPWONINGEN!

Uniek en duurzaam wonen aan de Pionierskade

 

Het project Pionierskade is gelegen aan de Heijsekade in de wijk Heijplaat in Rotterdam midden in het Rotterdamse havengebied. Heijplaat is dorps, Rotterdams, maar vooral ook werelds.De woningen zijn gelegen aan water van de Heijsehaven, een kleine binnenhaven die uitkomt op de Nieuwe Maas waar containerschepen, cruiseschepen en binnenvaart hun weg vinden richting stad of zee.

Heijplaat is volop in ontwikkeling. Niet in de laatste plaats door de verbinding met RDM Rotterdam op een steenworp afstand. RDM Rotterdam is dé innovatie-etalage voor het Rotterdamse havengebied met een breed scala zakelijke en culturele evenementen. De komende jaren wordt kleinschalige nieuwbouw gerealiseerd rondom de kern van het oude dorp, waaronder de woningen aan de Pionierskade.

Het initiatief voor de Pionierskade is genomen door de partners van Concept House Village, een proeftuin voor duurzame en energie-neutrale woonconcepten. Voorlopers op het gebied van duurzaam bouwen zoals BAM Woningbouw, Doepelstrijkers Architecten, Thermassiv hebben samen met onderzoekers van TU Delft en Hogeschool Rotterdam een aantal concepten ontwikkeld voor duurzame en energieneutrale renovatie. Het blokje woningen aan de Heijsekade wordt daarmee getransformeerd tot een prachtige woonlocatie.

Wonen in deze energie-neutrale woningen aan de Pionierskade betekent weinig stookkosten, een comfortabel en gezond binnenklimaat door de toepassing van onder meer natuurlijke materialen, duurzame installaties, natuurlijke ventilatie, zonne(stroom)panelen, groen op het dak en de gevel en innovaties als een zonneschoorsteen en gevelverwarming. De woningen worden ook aan de binnenkant geheel gerenoveerd. Een aantal woningen kan ook als kluswoning worden gekocht.

 

In het blok worden ontwikkeld:

  • 2 tot 4 eengezinswoningen vanaf € 182.000 v.o.n.
  • 13 tot 17 appartementen vanaf € 100.000 v.o.n.

Voor de eengezinswoning wordt gerekend met een besparing op de energielasten van € 80,- per maand

 

De bewoners worden nauw betrokken bij de ontwikkeling van het project.
Momenteel zijn er nog 2 mogelijke verkavelingen:

 

De wijk heeft een directe ontsluiting naar de ring A15.
Naar de stad zijn goede busverbindingen vanuit de wijk naar Metro Slinge, Zuidplein, Rhoon, Spijkenisse en Hoogvliet. Tevens is er een vaste ferry verbinding over water naar het centrum van de stad.

 

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Makelaar Bakker & Berkman
Dorpsstraat 69
3171 EE Poortugaal
Telefoon: 010 50 13 177
Email: info@bakker-berkman.nl
Website: www.bakker-berkman.nl