Locatie

Heijplaat

Concept House Village bevindt zich midden in de Rotterdamse stadshavens in het arbeidersdorp Heijplaat. Het dorp werd begin vorige eeuw gebouwd voor de werknemers van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij. Eind jaren ’50 werd het dorp uitgebreid met nieuwbouw in het Nieuwe Dorp. Toen de RDM in de jaren ’80 haar deuren sloot liet zij het dorp slapend achter.

 

Nieuw leven

De komst van RDM Campus heeft Heijplaat nieuw leven ingeblazen. De oude scheepswerf werd gerenoveerd en de Hogeschool Rotterdam, het Albeda college en verschillende bedrijven vestigden zich op het terrein.

Voor het Nieuwe Dorp werden nieuwe plannen gemaakt en een groot deel ervan werd gesloopt. Concept House Village wordt gebouwd in het Nieuwe Dorp en is onderdeel van de vernieuwing. In en nabij de Corydastraat bouwt Concept House Village innovatieve prototype woningen.

 

Verkaveling
Concept House Village krijgt op papier zowel als op de bouwplaats steeds meer gestalte. Het eerste concept house is al gebouwd en in 2013 volgen er snel meer. Het gebied dat de village gaat worden en de positie die de verschillende concept houses hierbinnen innemen veranderd met de beslissingen die worden genomen.

 

Situering Concept House Village (klik voor vergroting):