Mini Villa

N.A.D. Nilofar Architecture & Design

Status: in progress

Wat is Mini Villa?

Mini Villa

Architectuur en design worden vaak gezien als een luxeproduct. Dit terwijl architectuur ook bestaat uit het voeren van de regie tussen verschillende vakgebieden. Vormgeving, maatschappelijke verhoudingen, technische kennis en de kwaliteit van de openbare ruimte spelen daarbij een rol. Bij het ontwerp van de Mini Villa komt kennis van verschillende experts samen om een maatschappelijke uitdaging op innovatieve wijze op te lossen. De Mini Villa streeft ernaar de bewoner niet slechts een dak boven het hoofd te bieden maar een echt thuis. 

Mini Villa

Mini Villa

De Mini Villa is een off-grid, demontabel, bescheiden en betaalbaar concept dat goed past in het thema van het ontwerpen binnen de beperkingen van een schaarste aan middelen, en buiten de gebruikelijke paden van de huidige bouwcultuur.
 

Mini Village – samen bouwen, samen wonen.

De Mini Villa kan worden opgebouwd en later afgebouwd in 2 dagen door 2 man en bevat alle voorzieningen die nodig zijn om prettig te wonen. De villa’s kunnen vrijstaand middenin een landschap worden gezet, als echte villa’s. Ze kunnen naast bestaande bebouwing geplaatst worden. Ook zijn ze te koppelen als er vraag is naar ruimere woningen voor bijvoorbeeld een gezin of studenten die samen willen wonen. De villa’s kunnen naast elkaar worden geplaats met een gemeenschappelijke tuin. In deze opstelling  ontstaat een “Mini Village” waar een community kan groeien en gezamenlijk kan worden gewerkt aan de Village waardoor het echt als thuis gaat voelen voor de bewoners.
 

OFF GRID – flexibele woningvoorraad

De villa’s zijn flexibel te plaatsen, en makkelijk elders neer te zetten. De Mini Villa kan met een speciaal toilet worden geleverd. Het toilet is ontworpen door een industrieel ontwerper en maakt gebruik van een in Zweden ontwikkelde techniek die ook in rampgebieden wordt gebruikt. Dit toilet maakt het mogelijk dat de Mini Villa off-grid kan worden geplaatst en dat de hoge kosten die rioolaansluitingen met zich mee brengen vermeden kunnen worden. Daarnaast zorgen een zonne-energie systeem/een zonneboiler samen met optimale isolatie voor een energievriendelijk ontwerp. De volgende off-grid Mini Villa design zullen wij binnenkort in Concepthouse Village in Rotterdam gaan testen.
 

DO IT YOURSELF - Betrokkenheid

De Mini Villa’s kunnen als bouwpakket geleverd worden en door de toekomstige bewoners zelf worden opgebouwd.  Het is ook mogelijk dat we de Mini Villa opbouwen en helemaal klaarmaken voor gebruik. 

Test omschrijving: 
Gebruiksvriendelijkheid, comfort en de energie-opslagcapaciteit van de Minivilla zal worden getest in de Harnaschpolder in Delft.De tweede off-grid MiniVilla ontwerp zal worden getest in Rotterdam Concept House Village met een off-grid toilet en opschalen van het project.

 

Meer informatie vindt u op: www.minivilla.nl