Maskerade

Van der Breggen Architecten 

Status: Bouw voltooid.

 

Wat is Maskerade?

Maskerade® is een bouwmethode waarbij het houten casco en de afbouw gescheiden zijn. Door het gebruik van drie soorten houten basiselementen (vloerplaten, scheidingswanden en gevelelementen) kan een grote variatie aan gebouwtypen en plattegronden worden gerealiseerd. Maskerade is industrieel geprefabriceerd uit duurzame grondstoffen. Het gebruik van hernieuwbare / biobased gronstoffen en een intelligent ventilatiesysteem zorgen voor een gezonder leefklimaat. De fundering en het casco worden bij deze bouwmethode in de fabriek geproduceerd en op de bouwplaats  geassembleerd. Gevolg is een zeer korte bouwtijd en een hoge kwaliteit. Vanaf de prefab fundering kan het casco module van 7,5 meter binnen één dag wind en waterdicht worden opgeleverd.

 

Maskerade in Concept House Village

Inmiddels is de bouw van het uit twee woonlagen bestaande Prototype voltooid.

 
 

Onderzoek

In woningen zal onderzoek worden gedaan naar de flexibiliteit, het binnenklimaat, de technische  uitvoering en de energieneutraliteit. Ook dienen deze Prototypen als modelwoning voor de toekomstige bewoners van HeyWonen.

 

Appartementen Heysekade

Ook is het de bedoeling dat er na de realisatie van de twee prototypen een aantal permanente Maskerade appartementen zullen worden gebouwd aan de rand van CHV, aan de Heysekade. 

 

 

Meer informatie

Van der Breggen Architects

Heywonen 

Brochure Maskerade

 

Bekijk hier een video over het Maskerade Bouwsysteem: